30 Ocak 2017 Pazartesi








ÇOCUK YOGASI
VE
FAYDALARI

Çocuklarımızın hayat yolunda nefes almalarına, odaklanıp kendi bedenlerinin sınırlarını ve sonsuz derinlikteki ruhlarını keşfetmelerine imkan tanıyan bedensel ve ruhsal çalışmalar bütününe yoga diyebiliriz. Çocuklarımız doğdukları andan itibaren hem anda kalma yeteneği hem de  mutlu olmak  için doğarlar; fakat biz hayatın içine sıkışmış ebeveynler belirli kalıplara sokarak kaygı bozukluğu ve enerji kaybı yaratırız o küçük mutlu bedenlerde. İlk önce kendimiz eğlenerek  sonra da  çocuklarla  nefes, beden ve ruhun birlik içinde olması için asanaları, pranayamaları, mantraları ve mudraları aynı zamanda  oyun, eğlence ve bol bol kahkaha atmayı çalışmalarımızın temelinde tutarız. J



Çocuk yogasının faydaları:

1-    STRESİ RAHATLATMA:  Gevşemeyi sağlayarak stres hormonunun en alt seviyede salgılanmasına yardım eder.

2-    ACIYI AZALTMA:  Yoga acıyı azaltabilir. Araştırmalar gösterdi ki yoga asanaları ve meditasyon veya her ikisinin birlikte kullanılması bir çok hastalığın ağrılı semptomlarını rahatlatmayı sağlamıştır.

3-    DAHA İYİ NEFES ALMA: Yoga  daha yavaş ve derin soluk alıp vermeyi öğretir. Bu da stresi nefes ile kontrol edebilmemize yardımcı olur.

4-    ESNEKLİK SAĞLAR:  Yapılan hareketlerle vücudun esnekliğini koruması sağlar  ve bu esneklik kasları rahatlamasına yardımcı olur.

5-    GÜÇLENDİRİR: Yoga asanaları kasların güçlenmesine yardımcı olurken vücudun doğru postürde kalmasını sağlar.

6-    KİLO KONTROLÜ SAĞLAR: Yoga kortizol seviyesini düşürerek kilo kontrolüne yardımcı olur.

7-    DOLAŞIMI GELİŞTİRİR: Birçok yoga asanası vücuttaki kan ve oksijen dolaşımına yardımcı olduğu bilinen bir gerçektir.  

8-    KARDİYOVASKÜLER KONDİSYON SAĞLAR: Kalp ve kan damarlarının sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

9-    ANDA KALMAYA YARDMCI OLUR: Şimdiye odaklanmayı kolaylaştırarak gelecek kaygısının hafiflemesinde etkili olur. Kaygı problemi yaşayan çocuklara ve aileleri için yardımcıdır.

10- İÇ HUZURUNUZU BULMANIZA YARDIMCI OLUR: Meditasyon çalışmaları iç dünyanızı keşfederken, kendinizle ve tüm evrenle barış içinde yaşamanızı sağlar.











Başak Güneş Kolcuer
Kidding Around  Yoga Teacher /
       Çocuk Yoga Eğitmeni
Gsm : 0 507 204 63 17
İnstagram : minikyogizmir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder